Afvoerkanalen

RVS dubbelwandig rookkanaal is uitermate geschikt voor toepassing op openhaarden, houtkachels en kolenkachels. Door toepassing van hoogwaardig materiaal zoals RVS 304 en 316 kan 10 jaar garantie op de pijp worden gegeven. Natuurlijk moet de installatie volgens de instructie worden uitgevoerd. De omkokering van het kanaal dient vanaf de eerste verdiepingsvloer te worden uitgevoerd met brandwerend materiaal zoals promatect H, nobrando enz, en niet met gipsplaat zoals vaak wordt gedaan.

Het stoken
Allesbranders bestaan niet.
De brandstof voor het stoken moet droog zijn (onder de 14 procent aan vocht), het mag geen spaanplaat, geverfd hout enz. zijn.

Schoorsteenbrand
Bij het stoken van vochtig hout ontstaat een onvolledige verbranding waardoor CREOSOOT in het rookkanaal vastplakt.
Ook bij verkeerde stooktechniek, onjuiste diameter pijp, onjuiste luchthuishouding, te veel afkoeling van rookgassen enz. kunnen voor CREOSOOT zorgen.
CREOSOOT is een teerachtige afzetting welke ontbrandt bij een hoge temperatuur.

2 mm enkelwandige kachelpijp, in de kleur zwart of antraciet, in verschillende maten te koop.

Roest vast staal enkelwandig of dubbelwandig flexibel voor in een gemetseld kanaal

Inathern rookgasventilatoren:

Zowel bij gasgestookte als houtgestookte open haarden dienen de verbrandingsgassen veilig naar buiten te worden afgevoerd. Een slechte trek in het schoorsteenkanaal heeft namelijk als resultaat dat roet, rook of het levensgevaarlijke koolmonoxide de woonkamer binnenkomt, met alle nare gevolgen van dien. De rookgasventilator en het daarbij behorende beveiligingssysteem is speciaal ontwikkeld om een goede afzuiging te garanderen en uw comfort en veiligheid te waarborgen. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar.